Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní preventistky zavítaly na Senior akademii

Liberec – Senioři se během podzimního studia seznámili i s aktuální problematikou trestné činnosti páchané na seniorech. 

Liberečtí senioři mají možnost pravidelného vzdělávání v Senior akademii, kterou pro ně již tradičně připravuje Komunitní středisko Kontakt Liberec p.o.. Tento projekt středisko realizuje již od roku 2008.  Přednášky pro studenty jsou seřazeny do několika studijních bloků a jejich cílem je zvýšit informovanost a orientaci v různých oblastí jako je například ekonomie, právo, zdravotnictví, psychologie nebo třeba sociální a finanční sféra.

Senior akademieDo vyučujících předmětů byla zařazena i prevence kriminality, kterou přišly přednášet preventistky z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Seniorské studenty informovaly o zvýšeném riziku viktimizace u starších osob vzhledem k jejich důvěřivosti, soucitnosti a dobročinnosti nebo z hlediska slabší tělesné konstituce či omezené pohyblivosti. Na konkrétních příkladech poukazovaly na vynalézavost a mazanost pachatelů, jaké mají aktuální trendy a praktiky k obelstění oběti. Beseda byla pro zpestření doplněna i preventivními videospoty a audiozáznamy. Velká část přednášky byla zaměřena na kyberkriminalitu a podvody přes komunikační technologie, neboť tyto případy mají v současné době vzrůstající tendenci.

Za skvělou účast a pozornost preventistky obdařily své posluchače drobnými dárky preventivního charakteru.

Studium seniorů bude oceněno na závěr absolventským certifikátem, který obdrží na konci listopadu v prostorách obřadní síně liberecké radnice.
 

1. 11. 2022
prap. Bc. Dana Burešová, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Senior akademie

Senior akademie 

Detailní náhled

Senior akademie

Senior akademie 

Detailní náhled

Senior akademie

Senior akademie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem