Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní preventisté navštívili dětské tábory

KRAJ – Policisté si pro děti připravili přednášky týkající se bezpečnosti a ukázky policejní práce a techniky. 

článekS příchodem letních prázdnin začaly děti a mládež hojně odjíždět na tábory, aby si po vyčerpávajícím roce ve školních lavicích užily čerstvého vzduchu, přírody a různých volnočasových aktivit. Policejní preventisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje proto navštívili již od začátku července několik příměstských i pobytových táborů v Libereckém kraji. S policisty se mohly setkat děti z táborů v Končinách, ve Svojkově, v Lázních Libverda, v České Lípě a v Liberci.

Účelem návštěvy preventistů na letních táborech je seznámení dětí s riziky a nástrahami, které na ně v době letních měsíců plných zábavy číhají. Policisté měli pro děti připravené přednášky na téma bezpečnosti v silničním provozu, zvlášť věnované jízdě na kole nebo koloběžce, chůzi po vozovce a bezpečnému přecházení. Další důležité téma bylo zaměřené na bezpečné chování u vody a ve vodě. V neposlední řadě byly děti seznámeny i s tím, jak se zachovat a postupovat v případě nálezu podezřelého objektu, například munice a jiných výbušnin.

Po přednáškách měli policisté pro děti připravené i ukázky policejní techniky a výstroje. Děti měly možnost se posadit do policejních vozidel, ale i na policejní člun. Dále si mohly vyzkoušet výstroj těžkooděnce, vytvořit si otisk vlastního prstu a na závěr pro ně byly připraveny i akční ukázky policejní práce.

Nebyly by to zvídavé děti, kdyby neměly na policisty spousty otázek. I v tomto ohledu se policisté snažili dětem vyjít vstříc a skoro na všechny jejich otázky jim odpovědět. 
 

20. 7. 2023
nstržm. Libor Barták
oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem