Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policejní práce ve školce

Českobudějovicko – návštěva psovodů se služebními psy přinesla dětem ve školce zajímavé ukázky psích dovedností. Kromě toho se dozvěděly mnoho užitečného z oblasti prevence kriminality.  

     Včera v dopoledních hodinách se dětem Mateřské školky Sedmikráska v Českých Budějovicích představili policisté psovodi se svými dvěma čtyřnohými svěřenci. Policisté se služebním psem Ralfem, specialistou na vyhledávání omamných a psychotropních látek, a se služebním psem Haghem, specialistou na vyhledávání bomb a nástražných systémů, a na vyhledávání osob.
     Zvědavým dětem předvedli um vycvičených policejních psů, zajištění a poutání pachatele, vyhledávání drog nebo zloděje na stopě z místa činu nebo odměňování služebního psa za dobře provedenou práci. Za ukázkami ve školce následovala odměna v podobě hlasitého potlesku a také spousta praktických otázek ze strany dětí.
     Ani policista psovod se v dnešní době nemůže divit tomu, že některé děti již ve školce znají pojem drogy, granát, bomba, a proto je velmi důležité s nimi na toto téma hovořit. Zdálo by se, že jsou příliš malé na to, aby se bavily např. o drogách, ale policisté se i zde, u dětí ve školce, opět přesvědčili o tom, že i ony by měly být upozorněny na možná nebezpečí, která drogy přinášejí. Všichni víme, že není výjimkou spatřit v parku nebo na pískovišti pohozenou injekční stříkačku, o kterou se mohou snadno děti poranit.
     Na závěr po vyčerpávajícím odpovídání na dotazy bylo dětmi vysloveno přání znovu vidět práci policejních psovodů se služebními psy a kdo ví, možná v budoucnu někdo z nich osobně doplní policejní sbor a stane se policistou nebo policistkou.

 

vytisknout  e-mailem