Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní pes učí malé školáky

Již několik let se malí školáci z druhých tříd některých základních škol v celé republice setkávají v rámci školní výuky s policejním psem Ajaxem. 

     Ajaxův zápisník organizují policisté z preventivně informační skupiny Policie ČR také na Mladoboleslavsku. V právě končícím školním roce je do tohoto projektu zapojeno 400 dětí z devíti základních škol. Druháčci na začátku školního roku dostali od policistů pracovní sešit „Ajaxův zápisník“, ve kterém jsou základní oblasti prevence rozděleny do deseti témat pro jednotlivé měsíce. Žáci se dozvědí něco o práci Policie ČR, získají základní informace z pravidel bezpečnosti v silničním provozu a mnoha dalších oblastí. Se svou učitelkou se dostávají i ke kamarádským vztahům a učí se rozpoznávat, co je dobré a co špatné, a také jak se chovat bezpečně.

     Policisté během roku školáky několikrát navštíví. Děti se tak seznámí s policejní výstrojí, s policisty si ujasní například pravidla správného přecházení silnice i základní pravidla bezpečnosti silničního provozu. Na konci školního roku všichni žáci, kteří plnili úkoly, obdrží od policistů odznáček se psem Ajaxem. Pro žáky svých škol nákup odznaků financují obce a města. Letos výrazně pomohla města Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Bělá pod Bezdězem, Benátky nad Jizerou, Bakov nad Jizerou a Kněžmost.

     V těchto dnech se další ročník Ajaxova zápisníku uzavírá. Policie České republiky se tak například prezentovala v rámci dětského dne na hřišti u 7. a 8.základní školy. Podařilo se zajistit ukázku policejní techniky – vozidla a motocyklu a uskutečnila se také krátká prezentace výcviku služebních policejních psů. Děti tak z blízka viděly, jak psi dokážou zadržet nebezpečného pachatele i chránit svého psovoda. Krátké setkání se školáky z prvního stupně základní školy stihli policisté uskutečnit v úterý také v Bělé pod Bezdězem. Svůj odznak se psem Ajaxem v nejbližších dnech dostanou také děti v Bakově nad Jizerou, Kněžmostě, Mnichově Hradišti i Benátkách nad Jizerou.

vytisknout  e-mailem