Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní pes Ajax radí druháčkům

J.Hradec – Policisté rozdali v základních a malotřídních školách 848 zápisníků.  

Již desátým a bohužel  posledním  rokem se policisté z preventivně informační skupiny zapojují do preventivního projektu Policie ČR s názvem Ajaxův zápisník spolu se žáky základních i malotřídních škol v teritoriu Územního odboru Jindřichův Hradec. Žáčci druhých tříd dostali z rukou  tiskové mluvčí por.  Hany Millerové a od primárních preventistů jednotlivých obvodních oddělení pracovní sešit s názvem Ajaxův zápisník. Jedná se o preventivně výchovnou učební pomůcku, díky které se děti nenásilnou formou odpovídající jejich věku seznamují se zásadami bezpečného chování, dozvídají se o sociálně patologických jevech, kterými jsou v dnešní době ohrožovány a také jsou jim představeny činnosti jednotlivých služeb Policie ČR.
 
Děti rády přijímají nové informace hravou formou. Té je docíleno především tím, že zápisníkem malé školáky provází policejní pes Ajax.Děti pracují a plní Ajaxovy úkoly za pomoci učitelů a zejména  doma s rodiči. Celým zápisníkem provází děti také policista Standa. Sešit obsahuje 10 témat - každé vždy na jeden  měsíc ve školním roce.
titulni stranka Ajax.jpgtitulni stranka Ajax.jpg
* září - Policie ČR - náš kamarád
* říjen - Dopravní výchova – chodec 
* listopad - Vlastní bezpečnost dětí 
* prosinec - Co se smí a co se nesmí
* leden - Děti a trestné činy
* únor - Mezilidské vztahy – šikana
* březen - Dopravní výchova – cyklista
* duben - Tabák, alkohol a cigarety
* květen - Drogy a hazardní hry
* červen – Bezpečné prázdniny
Poslední problematikou  výše uvedenou jsou  právě bezpečné prázdniny,tudíž  Ajaxův zápisník může být dětem dobrým rádcem i v době letního volna.
 
Odměnou za svědomitou práci se zápisníkem může být razítko Ajaxe, které má k dispozici každý učitel.
Děti, které svědomitě vyplňují jednotlivé kapitoly Ajaxova zápisníku jsou pak v měsíci červnu tiskovou mluvčí a primárními preventisty jednotlivých obvodních oddělení osobně odměněni drobnými upomínkovými předměty na kterých je vždy logo Policie ČR a pejska Ajaxe. Hlavní odměnou v každé třídě je tričko s logem pejska Ajaxe, které každoročně malému vítězi věnuje banka Waldviertler Sparkasse J.Hradec.
Předávání AJAXOVA zápisníku na 3.ZŠ v J.Hradci .JPGPředávání AJAXOVA zápisníku na 3.ZŠ v J.Hradci .JPG
 
Tento školní rok pracuje s Ajaxovým zápisníkem  848 druháčků!
 Policisty bylo  v měsíci září v teritoriu Územního odboru Jindřichův Hradec osobně navštíveno celkem 11 škol malotřídních a  28 základních škol, které čítají dohromady  41 tříd !  
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová , pcrjhtm@mvcr.cz 
7.října  2010
 

vytisknout  e-mailem