Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policejní odpoledne

Jeseník - Na slavnostech prožili návštěvníci odpoledne s policisty 

 

Jako již tradičně první květnový den byla v Jeseníku zahájena lázeňská sezóna. V rámci bohatého programu ve Smetanových sadech se také představila Policie ČR.

Dopoledne si nejen děti, ale i starší návštěvníci oslav mohli prohlédnout různá policejní vozidla (klasické provedení, dopravního inspektorátu – z dopravních nehod a dohledu nad silničním provozem). Z Olomoucka se také podařil přivézt nejrychlejší vůz, kterým Policie ČR disponuje, a to Volkswagen Passat. Do Jeseníku přijeli i policisté z pořádkového oddílu Olomouc. Ti návštěvníkům předvedli svoji výstroj a výzbroj, kterou disponují a používají při zásazích. K nahlédnutí a potěžkání byly připraveny zbraně, neprůstřelné vesty, helmy apod.

Na odpolední program byly nachystány dynamičtější ukázky. Hned na začátku se představili policejní psovodi z Přerova a Šumperku. Diváci mohli zhlédnout šikovnost jejich psích kolegů, kteří jsou vycvičeni ke speciálním činnostem – vyhledávání drog a výbušnin. Veliký ohlas také sklidil čtyřnohý expert na pátrání. Ten předvedl poslušnost a svoji nebojácnost při zadržení nebezpečného pachatele. Poté již následovali s ukázkami policisté z územního odboru Jeseník. Ti demonstrovali obratnost a rychlost při hmatech a chvatech sebeobrany.

Doufáme, že se všem návštěvníkům oslav program Policie ČR líbil a budeme se zase někdy jindy těšit na shledanou.

vytisknout  e-mailem