Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní odpoledne na letním dětském táboře v Jesenici

Kladenští policisté na LDT provedli ukázky výstroje a výzbroje pořádkové jednotky. 

     Policisté pořádkové jednotky, skupina kynologie a preventivně informační skupina P ČR OŘ Kladno navštívila děti na letním dětském táboře v Jesenici.   Beseda byla zaměřena na téma činnost policie, kde hlavní ukázkou byla výstroj a výzbroj pořádkové jednotky. Policisté vybrali jednoho dobrovolníka, který se stal na chvíli figurantem  a mohl okusit zátěž této výstroje. Při kompletaci výstroje na tělo, policisté dětem popisovali všechny díly, z kterých se protiúderový komplet skládá a jaké části těla  v danou chvíli ochraňuje. Děti s velkým zájmem sledovaly názornou ukázku a s nadšením si protiúderový komplet prohlížely. Někomu se více zalíbila protiúderová vesta, jinému přilba s ochranným štítem nebo obušek s příčnou rukojetí.  Děti byly velmi zvídavé a během ukázky zaznělo  mnoho zajímavých dotazů, na které jim policisté  odpovídali. Dále policisté dětem vysvětlili činnost pořádkové jednotky a závážné situace, při kterých je nasazována. Na ukázku zde bylo i policejní vozidlo Ford Tranzit, který je vužíván převážně na přepravu policistů pořádkové jednotky při nasazování do služebních akcí.

     Policisté skupiny kynologie ppředvedli v přírodě výcvik služebního psa. Pětiletý německý ovčák Fredy se svým psovoden předvedl poslušnost psa a modelové situace při zadržení pachatele. Tento výcvik služebního psa  rozzářil oči  většině  táborníků, kteří s velkým údivem sledovali jeho poslušnost. Za odměnu děti l Fredymu zatleskaly  a dostal misku studené vody.

     Poté policisté každému účastníkovi tohoto letního dětského tábora provedli otik jednoho z prstů, který byl sejmut na kartičku a byl tak každému vytvořen jeho vlastní certifikát otisku prstu se jménem . Na závěr tohoto policejního odpoledne byly dětem rozdány policejní bombony, pexeso s dopravními značkami a kartičky s radami jak se zachovat v různých nebezpečných situacích.

     Celou tuto preventivní akci uspořádanou pro děti  hodnotíme velmi úspěšně. Při besedě se děti dozvěděli nové informace a byly obohaceny  zajímavými zážitky, o kterých mezi sebou ihned začaly diskutovat. Při odjezdu jsme se s celým táborem rozloučili se zvukovým signálem majáku.  

 

vytisknout  e-mailem