Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policejní MS v krosu

Kypr/Larnaca – Světová policejní sportovní unie s Kyperskou policejní sportovní asociací uspořádala Policejní mistrovství světa v krosu v době od 2.4. do 5.4.2009.  

     Mistrovství v krosovém běhu, v terénu na 10 km, ve městě Larnaca na Kypru, se celkem zúčastnilo 60 sportovců, z toho 50 mužů a 10 žen z 12 států. Trať závodu byla rovinatá a počasí velmi horké, okolo 30° Celsia.
     Z českých policistů dosáhl nejlepšího výsledku strážmistr Jan Bláha, který reprezentoval Službu cizinecké policie, a který působí u oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice. Podařilo se mu umístit na skvělém 22. místě z 50 mužů. Dalším úspěšným Čechem byl nadpraporčík Jan Hřích z Krajského ředitelství Severočeského kraje, který se umístil na 25. místě.
     Je škoda, žel se mistrovství nezúčastnilo více českých policistů a policistek, protože tak by obě naše družstva určitě mohla s úspěchem bojovat v soutěži družstev o bronzové medaile.
     I přesto naši policisté důstojně reprezentovali naši zemi na vrcholné mezinárodní policejní sportovní soutěži, i když nedosáhli na první tři umístění, jako to bylo u Katařana Sirmy, vítěze v kategorii mužů a Rumunky Ankutové, vítězky v kategorii žen. Mistrovství mělo vysokou sportovní a společenskou úroveň a závodu přihlíželi přední představitelé města Larnacy, funkcionáři Ministerstva vnitra České republiky a Policie státu Kypr.

vytisknout  e-mailem