Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní mistrovství Evropy ve volejbale žen

Do Prahy přijede sedm nejlepších policejních týmů z Evropy. České volejbalistky odehrají první utkání s týmem Holandska ve středu 16. října 2013.  

Policejní mistrovství Evropy ve volejbale žen pořádá Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, svaz policejních sportovních klubů (UNITOP ČR) na základě pověření Evropské policejní sportovní unie (USPE) ve spolupráci s Centrem sportu Ministerstva vnitra ČR a Policií ČR pod záštitou ministra vnitra a policejního prezidenta. „V posledních letech jsme zajišťovali již pět podobných mistrovství ať již evropského či světového formátu, proto máme s jejich organizací bohaté zkušenosti,“ uvedl prezident UNITOP ČR plk. Mgr. Vladislav Husák a dodal, že i díky dobré organizaci patříme k zemím, kam se sportovci rádi vracejí.
 
Finálový turnaj osmi nejlepších reprezentačních policejních týmů z Evropy se uskuteční ve dnech 15.–20. října 2013 ve Sportovní hale Odolena Voda.
 
Česká republika byla jako hostitelská země zařazena do skupiny A. V této skupině se české hráčky utkají s volejbalistkami z Nizozemí, z Rakouska a z Německa. Ve skupině B své síly změří Slovenky, Rusky, Francouzky a Finky.
 
První zápas šampionátu odehrají české volejbalistky s týmem Holandska a to ve středu 16. října od 9.00 hodin. Při nedávném přátelském utkání naše hráčky Holanďanky dvakrát porazily, nicméně tým Holandska patří k poměrně silným soupeřům. „Jedná se o zkušené družstvo, jehož hráčky hrávaly v nejvyšších holandských soutěžích. V Evropě se pohybuje mezi 5.–6. místem, proto je nemůžeme podcenit,“ říká trenér českých volejbalistek Stanislav Mitáč. Jeho slova potvrzuje i kapitánka našeho týmu Martina Kubánková. „Obě přátelská utkání jsme sice vyhrály 3:0 na sety, ale nebylo to zdaleka tak jednoduché jak se může zdát, Holanďanky nám nedaly jediný míč zadarmo,“ hodnotí Kubánková výsledek zápasů.
 
Realizační tým našich sportovkyň vsadil na důkladnou přípravu. Volejbalistky absolvovaly několikadenní soustředění společně s extraligovým družstvem žen Policejního volejbalového klubu (PVK) Olymp Praha a třídenní soustředění těsně před šampionátem. „Během druhého soustředění jsme se zaměřili především na zkvalitnění podání a přihrávky, snažili jsme se vypilovat drobné nedostatky v útočných a obranných kombinacích. Jeden z tréninků jsme absolvovali také v dějišti šampionátu ve Sportovní hale Odolena Voda,“ přibližuje trenér Mitáč.
 
Druhý zápas čeká naše volejbalistky ve čtvrtek 17. října od 17.00 hodin s Rakouskem. Do posledního utkání ve skupině A nastoupí v pátek 18. října od 17.00 hodin proti týmu Německa, které patří spolu s Ruskem k favoritům šampionátu.
 
Na předchozím Policejním mistrovství Evropy ve volejbalu žen, které se konalo v roce 2009 ve Francii, Němky vybojovaly zlatou medaili, když ve finále porazily Rusky. Úspěšný byl šampionát také pro české hráčky, které přivezly bronzovou medaili.
 
Pro kapitánku Kubánkovou to bude již druhé mistrovství Evropy, na které se velice těší. „Myslím, že letos bychom mohly být i o něco lepší, protože jsme posílily o mladé volejbalistky z PVK Olymp Praha. Jsou to hráčky, které hrají nejvyšší soutěž u nás a určitě budou posilou pro celý tým,“ vysvětluje Kubánková a dodává, že uspět v domácím prostředí by bylo to nejhezčí.
 
Sestavit český policejní volejbalový reprezentační tým nebylo jednoduché, neboť ho mohou tvořit pouze hráčky, které jsou ve služebním nebo zaměstnaneckém poměru u Policie ČR nebo studentkami Policejní akademie ČR v Praze. „Sport a policie k sobě bezesporu patří. Každý policista je povinen udržovat se v dobré fyzické kondici a sportovní policejní kluby mu k tomu dávají dobrou příležitost,“ říká plk. Husák a dodává, že policisté si mohou vybrat z celé škály sportů od střelby, přes fotbal, tenis, volejbal, zápas až po plavání.
 
Policejní sport má v České republice dlouholetou tradici, UNITOP ČR je členem USPE od 90. let. „Navázali jsme na tradici tehdejších klubů, které jsme přetransformovali na sportovní policejní kluby a dnes jich sdružujeme již 117 s téměř 30 tisíci členy,“ dodává PaedDr. Haupt, viceprezident UNITOP ČR.
 
Do začátku 2. policejního mistrovství Evropy ve volejbale žen zbývá již několik málo dnů. Vše odstartuje ve středu 16. října 2013 v 9.00 hodin úvodním zápasem Česko – Holandsko. „O našem úspěchu na mistrovství bude rozhodovat výsledek tohoto utkání,“ míní trenér Stanislav Mitáč a dodává, že svým svěřenkyním plně věří.
 
 
Program šampionátu najdete na:
http://www.police-volleyball-women.com/Noviny/program.pdf
 
Více informací o šampionátu najdete na: http://www.police-volleyball-women.com/
 
Informace k reprezentačnímu týmu poskytne Stanislav Mitáč, mobil: +420 737 520 780.
 
Informace k průběhu šampionátu a činnosti UNITOP ČR poskytne viceprezident PaedDr. Josef Haupt, mobil: +420 602 385 937
 
PVK Olymp Praha: http://pvk-olymp.cz/
UNITOP ČR: http://www.policie-sport.cz/
 
Našim hráčkám přejeme hodně štěstí a co nejlepší umístění. Přijít podpořit je může každý, vstup do Sportovní haly Odolena Voda je v době šampionátu zdarma.
  
plk. Mgr. Vladislav Husák
prezident UNITOP ČR
 
Zpracoval:
kpt. Mgr. Petra Srnková
mobil: +420 733 676 899
 
15. 10. 2013

vytisknout  e-mailem