Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejní komisařka obvinila mladého muže z 19 skutků

PLZEŇ – Policejní komisařka muže obvinila ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Plzeňští policisté zadrželi muže, který se dopustil série majetkové trestné činnosti. Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Mladý muž kradl na různých místech Plzně. Od začátku června do začátku září 2022 odcizil různé věci v celkové hodnotě 228 tisíc korun. Jednalo se především o potraviny, drogerii a jízdní kola. Zloděj vždy navštívil některý z obchodních domů v Plzni a do přineseného batohu si uložil různé druhy zboží. Následně odešel bez zaplacení. V jednom případě si do nákupního vozíku uložil zboží v hodnotě deset tisíc korun. Jednalo se například o pečivo, ovoce, zeleninu, čokolády, pomazánky, sýry nebo svíčkovou. Bral doslova vše, co mu přišlo zrovna pod ruku.

Pachatel ovšem nekradl jen uvnitř obchodů, ale také na parkovištích před nákupními centry. Za užití násilí vždy odstranil zámek u zajištěného jízdního kola a kolo následně odcizil. Jednalo se o horská kola, jedno elektrokolo v hodnotě 50 tisíc korun a jednu elektrickou koloběžku.

V polovině srpna navíc neoprávněně užíval osobní motorové vozidlo značky VW Passat, se kterým jezdil po Plzni, a to i přes to, že věděl, že mu byl uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2023.

Díky skvělé operativní činnosti plzeňských policistů, se pachatele podařilo vypátrat a zadržet i s jedním z odcizených jízdních kol . Mladý muž se ke všem devatenácti skutkům přiznal.

Policejní komisař následně podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval.

nprap. Micheala Raindlová
8. září 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem