Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policejní hlídka si všimla vozidla v pátrání

CHOMUTOVSKO - Podezřelého zadržela a vozidlo je zpět u svého majitele. 

Jen několik hodin postrádal své osobní vozidlo zn. Volkswagen Passat jeho majitel. Ten zaparkoval auto na sídlišti Kamenná a po vyložení nákupu a uzamčení auta položil klíč na střechu a zapomněl ho tam. Toho využil neznámý pachatel, který během noci s vozidlem odjel. Majitel následující den oznámil na příslušné obvodní oddělení odcizení vozidla.

O pár hodin později si policejní hlídka na sídlišti Březenecká všimla auta, které odpovídalo popisu, a rozjela se za ním. Když řidič zjistil, že má „policejní doprovod“, snažil se hlídku setřást a projel křižovatku na červenou. Nakonec po chvíli na výzvy policistů vozidlo zastavil a muži zákona provedli kontrolu. Při ní zjistili, že se skutečně jedná o Passata, jehož odcizení jim majitel ráno oznámil. Lustrace dále ukázala, že řidič má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do června roku 2023. Podle provedeného orientačního testu byl dotyčný navíc pod vlivem drog.

Policisté podezřelého zadrželi a umístili do cely. Další den mu vyšetřovatel sdělil obvinění z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jejich spáchání mu hrozí až dvouleté vězení.

Zajištěné vozidlo bylo vráceno jeho majiteli.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 23.března 2021

vytisknout  e-mailem