Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní hlídka mladíkovi poskytla první pomoc

LIBERECKO – Policisté v Dolní Suché poskytovali první pomoc mladíkovi, který spadl ze schodů. 

pprap. Iveta Švejkovská a pprap. Petr Kanči
Minulý týden v sobotu odpoledne krátce před půl šestou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení ze Zdravotnické záchranné služby o tom, že vyjíždí k do Dolní Suché k mladému muži, který po pádu ze schodů zůstal v bezvědomí. Operační důstojník na místo ihned vyslal dvě hlídky, které se v té době nacházely v blízkosti místa události. Nejrychlejší byl policista s policistkou z Oddělení silničního dohledu v Liberci, kteří k mladíkovi stihli dojet ještě před příjezdem zdravotnických záchranářů.

V době jejich příjezdu ležel 21letý mladík v bezvědomí pod schodištěm. Policistka s policistou ihned zahájili poskytování první pomoci, a to i srdeční masáží. Mladý muž během toho opakovaně ztrácel a nabýval vědomí. Nakonec ho policejní hlídka již při vědomí předala do péče zdravotníků, kteří též vzápětí na místo přijeli. Ti ho na místě stabilizovali a převezli do liberecké nemocnice. Okolnosti mladíkova pádu ještě prověřovali policisté z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou, kteří neshledali nic, co by nasvědčovalo tomu, že by na jeho pádu ze schodů měla jakýkoliv podíl druhá osoba.

Policejní hlídka z Oddělení silničního dohledu v Liberci ve složení pprap. Iveta Švejkovská a pprap.. Petr Kanči svým naprosto profesionálním jednáním a poskytnutím první pomoci přispěli k záchraně zdraví a života člověku, který zůstal po pádu bezvládně ležet v bezvědomí pod schody v jednom z domů v Dolní Suché.


12. 1. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

pprap. Iveta Švejkovská a pprap. Petr Kanči

pprap. Iveta Švejkovská a pprap. Petr Ka... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem