Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní fakta k případu zemřelého chlapce z Prachaticka

Jihočeští kriminalisté nadále vyšetřují úmrtí třináctiletého chlapce a odmítají neprofesionální spekulace některých novinářů. 

Jihočeští kriminalisté nadále prověřují případ úmrtí třináctiletého chlapce v pražské motolské nemocnici. Konají tak na základě oznámení od lékařů a jednoznačně dané zákonné povinnosti. Případ je prověřován postupem podle trestního řádu a to pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V rámci vyšetřování případu nařídil policejní vyšetřovatel soudní pitvu, která proběhla v úterý. Teprve její výsledek, společně s posudky soudních znalců pomohou kriminalistům jednoznačně stanovit přesnou příčinu smrti a odpovědět na otázku zda měla na chlapcově smrti podíl další osoba a konkrétně která. Jihočeská policie s ohledem na začátek vyšetřování a rodinu zemřelého k tomuto případu nezveřejnila, mimo stručné tiskové zprávy, žádné podrobnosti.


Jihočeští policisté tak odmítají naprosto neprofesionální a nepodložené spekulace některých novinářů, zejména pak článek Václava Janouše z MF Dnes, ze dne 22. dubna 2011 pod názvem „Policie šlápla vedle….“ či sloupek Zápisníku Aleny Střelečkové. Policie je povinna v rámci prověřování případu vyslechnout všechny dostupné svědky a také se zabývat všemi možnými verzemi vyšetřování, přestože se mohou zdát nepravděpodobné. Vyšetřovací verze pak musí být buď potvrzena, nebo vyvrácena. Informace v článcích uvedené o průběhu vyšetřování jsou však značně zkreslené a zavádějící. Policie v případu zatím žádné obvinění konkrétní osoby nevznesla.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

22. dubna 2011
 

vytisknout  e-mailem