Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní dopoledne na škole v přírodě

SEMILSKO – Policisté z krajského ředitelství a také policisté ze Semil navštívili děti ve Ktové. 

1
Čtvrteční dopoledne pro účastníky školy v přírodě ve Ktové bylo v duchu adrenalinového policejního zásahu. Na místo dorazila jako první hlídka AMOK z územního odboru Semily. Kolegové se zapnutým majákem dorazili na místo konání školy v přírodě a nic netušícím žákům základní školy sehráli mále divadlo, když zadrželi pana učitele, který dle zbytku učitelského sboru zlobil a musel být potrestán. Samozřejmě se jednalo o nadsázku a v momentě, kdy policisté zmizeli spolu s nešťastným panem učitelem opodál od žáků, kteří zadření pana učitele s radostí oslavovali, byl propuštěn.

Policisté z AMOK hlídky po svém velkolepém úvodu s dětmi hovořili o své práci. Všichni přítomní si mohli vyzkoušet a prohlédnout, co vše nosí takový policista na sobě a při sobě. O pár chvil později dorazili na místo i policisté z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kteří dětem přivezli ukázat vozidlo Škoda Superb v civilním provedení, určené pro skrytý dohled a dále také motorku BMW v barvách policie.

Celým dopolednem provázely policistky z oddělení tisku a prevence, které odpovídaly na zvídavé otázky dětí a besedovaly o jejich bezpečí, obzvláště nyní během letních prázdnin. Na konci si pro velký zájem všichni přítomní pod vedením policistky vyzkoušeli, zda by zvládli splnit minimum 18 kliků, které jsou mimo jiného zapotřebí k přijetí k Policii ČR.

Celé dopoledne se neslo v příjemném a přátelském duchu.  Policistky dětem předaly drobné dárky a preventivní materiály.  

28. 6. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem