Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní dohled na Slánsku

KLADENSKO - Nejčastějšími přestupky bylo nedodržení rychlosti, a to i v případě ujíždějícího motocyklisty.  

V rámci dopravního opatření, které probíhalo v pátek na pozemní komunikaci č. 1/16 na Slánsku se do této akce zapojili policisté z dopravního inspektorátu  v Kladně ve spolupráci s kolegy dopravního inspektorátu Rakovník.

Celé dopravní opatření se uskutečnilo v časovém rozmezí od deseti do čtrnácti hodin. Policisté prováděli kontrolní činnost na silnici č. 1/16 od obce Řevničov – Mšec – Hvězda – Tuřany – Slaný. Při výkonu služby byla využita speciální služební vozidla značek VW Passat a Škoda Octavia. Dopravní policisté do akce zapojili i civilní policejní vozidlo.

V průběhu akce policisté dohlíželi na plynulost v silničním provozu a na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000Sb. Dopravní akce byla zaměřena především na dodržování rychlosti na pozemních komunikacích v obci i mimo obec, kontrolní činnost se týkala, ale i používání bezpečnostních pásů, technického stavu vozidel a samozřejmě na alkohol a jiné návykové látky.

Do společné akce bylo nasazeno celkem deset policistů. Z toho sedm bylo z dopravního inspektorátu v Kladně.

Při dopravní akci byl kladenskými policisty zadržen jeden neukázněný řidič, který na svém motocyklu ujížděl dvou set  jedna kilometrovou rychlostí a nerespektoval zvukové ani světelné signalizace. 

Po čtrnácté hodině byla akce v součinnosti mezi dvěma okresními inspektoráty ukončena a kladenští policisté pokračovali ve výkonu služby na pozemní komunikaci č. 1/16 mezi obcemi Slaný – Vítov – Blahotice – Ješín – Velvary do devatenácti hodin. Jedná se o velmi frekventovanou silnici zatíženou především nákladní dopravou.

Při dopravně bezpečnostním opatření bylo zkontrolováno celkem 34 motorových vozidel. Policisté zaznamenali  celkem 18 přestupků, za které byly uděleny blokové pokuty ve výši 5 900,-Kč. Nejčastějšími přestupky bylo nedodržení rychlosti, a to v 13 případech.

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu budou v těchto akcích obdobného charakteru pokračovat i v následujících týdnech. 

 

nprap.  Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. května 2016

 

 

vytisknout  e-mailem