Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policejní činnosti očima dětí

KRAJ VYSOČINA: Policisté z Vysočiny vyhlásili výtvarnou soutěž pro děti 

V letošním roce si připomíná Krajské ředitelství policie kraje Vysočina páté výročí vzniku samostatného krajského policejního ředitelství na Vysočině. V rámci oslav pětiletého výročí připravili policisté oddělení mediální komunikace a PR ve spolupráci s organizací BESIP pro děti ze základních škol z celého Kraje Vysočina výtvarnou soutěž na téma „Policisté a bezpečnost na Vysočině očima dětí“. K soutěži byly vypracovány podrobné propozice, v nichž jsou uvedeny všechny podrobnosti, které se výtvarné soutěže týkají. Jde o první výtvarnou soutěž, kterou vyhlašují policisté na Vysočině.
 
Zúčastnit soutěže se mohou všichni žáci ze základních škol zřízených na území Kraje Vysočina. Soutěžní díla musí splňovat několik podmínek - obrázek musí mít formát A3 a může být namalován jakoukoliv výtvarnou technikou. Jeden soutěžící může do soutěže poslat pouze jeden obrázek. Každý obrázek musí být označen jménem, příjmením, adresou základní školy a třídou soutěžícího a kategorií, ve které bude obrázek soutěžit. Soutěžní díla musí být doručena nejpozději do 30. dubna 2014 na adresu uvedenou v propozicích tedy na adresu Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, oddělení mediální komunikace a PR, Vrchlického 46, 587 24   Jihlava.
 
Výtvarnou soutěž vyhlašujeme pro tři kategorie. První kategorii tvoří žáci 1. stupně základních škol (kromě žáků čtvrtých tříd ZŠ), druhou kategorií jsou žáci 2. stupně základních škol a třetí kategorie je určena pro žáky čtvrtých tříd základních škol. Žáci, kteří budou soutěžit v 1. a 2. kategorii, namalují obrázek s jakoukoliv tématikou „Policisté a bezpečnost na Vysočině očima dětí“.
 
Pro žáky čtvrtých tříd, vzhledem k zařazení dopravní výchovy do jejich učebních osnov, jsme vyhlásili 3. kategorii soutěže. Žáci, zařazeni do 3. kategorie, musí namalovat obrázek s tématikou „Policisté a bezpečnost na Vysočině očima dětí“, který se bude týkat bezpečnosti účastníků silničního provozu.
 
Ze všech soutěžních obrázků vybere pětičlenná porota složená ze zástupců Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a organizace BESIP vítězná díla v každé kategorii. Vítězové jednotlivých kategorií obdrží jízdní kolo. Další hodnotné ceny získají autoři devíti obrázků v každé kategorii, kteří se umístí za vítěznými díly.
 
Budeme velice rádi, pokud se základní školy z našeho kraje výtvarné soutěže zúčastní a pošlou nám výtvarná díla svých žáků. Své výkresy nám mohou poslat také samy děti, které rádi malují a soutěží. Všechny obrázky posoudíme a nejlepší autory odměníme. Třicet nejzdařilejších prací bychom chtěli vystavit v průběhu měsíce června ve vestibulu Krajského úřadu Kraje Vysočina. V měsíci červnu také počítáme se slavnostním vyhlášením výsledků, kde budou slavnostně předány ceny vítězům.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
19. únor 2014
 

vytisknout  e-mailem