Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní činnost na území okresu Kladno

KLADENSKO - Na základě policejního upozornění si neukáznění občané nasadili roušky. 

Policisté územního odboru Kladno v době nouzového stavu provádí výkon služby, při kterém plní své úkoly, dohlíží na veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost v silničním provozu a vyšetřování trestných činů.

Jedním z nejdůležitějších opatření, jehož dodržování budeme v době karantény kontrolovat, je omezení mezilidského kontaktu.

Není naším cílem působit represivně a kohokoliv trestat, jde o to zabránit rizikovým situacím, jako je například shromažďování osob. Věříme, že občané budou dbát dodržování všech opatření a nebudou riskovat zdraví své ani ostatních.

V případě, že policisté během preventivního dohledu zjistí porušování nařízení vlády ČR v souvislosti s karanténou, tak v souladu s § 43 zákona o Policii ČR přikáží konkrétním osobám dodržování tohoto zákazu a vykáží je z místa, popřípadě použijí jiná oprávnění podle právních předpisů.

Každý je povinen bez zbytečného odkladu uposlechnout výzvy anebo pokynu policisty. Neuposlechnutí výzvy je přestupkem proti veřejnému pořádku podle § 5 zákona o některých přestupcích a lze za něj uložit pokutu do 10 tisíc korun.

V průběhu tohoto týdne kladenští policisté na území celého okresu Kladno zaznamenali celkem 26 osob, které neměly nasazenou roušku. Na základě policejního upozornění a zdůraznění potřebnosti dodržování těchto přechodných doporučení vůči všem osobám, tito neukáznění občané ihned policejní upozornění akceptovali a nasadili si roušky nebo zakryli obličej šálou. V těchto případech byly tyto přestupky vyřešeny na místě domluvou.  

Policie na linku 158 přijímá denně více než tři desítky oznámení spojených se současným stavem, kdy občané oznamují, že se na některých místech zdržuje větší počet osob, nebo na osoby nenosící roušku, osoby po příjezdu z dovolené, které se nikam nehlásí a nebo osoby, které vyjíždí na chaty a chalupy. Policie doporučuje vycházet z místa bydliště v nejnutnějších případech a cestování na chaty a chalupy omezit.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
26. března 2020

Odkazy do noveho okna

Policisté při výkonu služby v době nouzového stavu

Policisté při výkonu služby v době nouzo... 

Detailní náhled

Policisté při výkonu služby v době nouzového stavu

Policisté při výkonu služby v době nouzo... 

Detailní náhled

Policisté při výkonu služby v nouzovém stavu

Policisté při výkonu služby v nouzovém s... 

Detailní náhled

Policisté při výkonu služby v době nouzového stavu

Policisté při výkonu služby v době nouzo... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem