Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policejní činnost běží dále

OLOMOUCKÝ KRAJ - Život policejního sboru v kraji se i přes nouzový stav v zemi nezastavil. 

Život policejního sboru v kraji se i přes nouzový stav v zemi nezastavil.  Policisté všech služeb slouží, i když v některých případech omezeně. Na jednotlivých obvodních odděleních drží službu a v terénu konají svoji běžnou práci. 

Dopravní policisté stále kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Probíhá měření nejvyšší povolené rychlosti v úsecích s omezením rychlosti. Přestupky řeší oznámením. Také namátkově kontrolují řidiče, zda nejezdí pod vlivem návykových látek, nejen alkoholu. Za toto období jsme zjistili u 74 řidičů překročení nejvyšší povolené rychlosti, 29 přestupků bylo vyhodnoceno jako nesprávný způsob jízdy, jako například jízda v jízdních pruzích, neosvětlení vozidla. Jeden řidič vykazoval při jízdě podezření na řízení pod vlivem alkoholu, což po jeho zastavení prokázala dechová zkouška.

Probíhají rovněž kontroly zaměřené na dodržování používání ochranných prostředků občanů a zákazu shromažďování na veřejných místech.  

Společnost Spro stavby, obchod, dopravu a služby s.r.o Olomouc poskytla karavany a obytná vozidla našim hlídkám na pěti stanovištích. Policistům tímto způsobem zpříjemňují jejich službu v terénu. Všem organizacím, které podporují tyto naše kolegy, děkujeme. Poděkování také patří všem bezejmenným občanům za jejich spolupráci a hlavně za to, že dodržují pokyny vyplývající z nouzového stavu.

por. Mgr. Lenka Vanková
26. března 2020

vytisknout  e-mailem