Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní auto na prevenci nikdo nepřehlédne

KRAJ - Nová auta si v pátek převzala středočeská policie, kolínští hasiči i město Kolín. 

Malý, ale rozhodně nepřehlédnutelný vůz  - Toyotu Aigo -  převzal v pátek ředitel středočeských policistů, brig. gen. JUDr. Václav Kučera, PhD., MBA od vedení kolínské automobilky TPCA. Vůz s plně automatickou převodovkou, v policejních barvách, nepostrádá ani červeno-modrý střešní „maják“.

Nové policejní vozidlo, které bude k vidění ve Středočeském kraji, ale nebude primárně určeno ke standardním policejním činnostem. „I přesto, že je to plnohodnotný policejní vůz, je atypický svou velikostí. Je tedy pochopitelné, že jej nebudou využívat policisté z přímého výkonu služby, kteří musí být vybaveni výstrojí a výzbrojí k policejním zásahům, a proto disponují i speciálně vybavenými zásahovými vozidly, 02
ale účel bude jiný. Vůz jsem předal oddělení tisku a prevence, které velice často komunikuje s veřejností, s dětmi, mládeží a zajišťuje spoustu preventivních a prezentačních aktivit, besed, či osvětových akcí. Auto bude tedy určeno pro prevenci,“
přiblížil využití nového policejní vozu generál Kučera.

V rámci slavnostního předávání si kromě policie převzalo vůz od automobilové společnosti TPCA také vedení Hasičského záchranného sboru v Kolíně a také město Kolín pro zajišťování sociálních služeb.

Policejní ředitel, generál Kučera, následně poděkoval vedení automobilky TPCA za předaný vůz, ale také za vstřícnost, podporu a spolupráci.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
26. září 2020

vytisknout  e-mailem