Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní akce na Smíchově

Policisté provedli bezpečnostní akci, při které kontrolovali prostranství okolo Anděla a řidiče na Radlické. 

Minulý týden ve středu 31. srpna 2016 provedli policisté druhého policejního obvodu bezpečnostní akci, při které zkontrolovali jak okolí smíchovského Anděla, tak i řidiče, kteří jeli po Radlické ulici z centra i do centra. Kontroly byly zaměřeny především na pátrání po hledaných osobách a věcech, dodržování veřejného pořádku, deliktů v souvislosti s drogami a dodržování parametrů silničního zákona.

Během policejní akce policisté zkontrolovali celkem 183 osob, 107 vozidel a 4 ubytovny. Při těchto kontrolách v jedné ubytovně našli u osmadvacetiletého muže papírovou krabici, ve které bylo více než 100 gramů marihuany. Muž se ještě na místě přiznal, že droga je jeho a užívá ji pro vlastní potřebu. Celou věc si následně převzali kriminalisté a prošetřují ji pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což hrozí až jeden rok pobytu za mřížemi.

Při silničních kontrolách pak policisté odhalili 5 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog. Jeden z nich je podezřelý z přestupku, jelikož nadýchal do jedné promile alkoholu v dechu. Řidiči, kteří měli pozitivní orientační test na drogy, skončili na místním oddělení potažmo na lékařském vyšetření. Nyní jsou všichni podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí jeden rok odnětí svobody.

Dalších pět osob uvízlo v policejní síti pro podezření z přestupku na úseku drogové problematiky, jelikož u sebe měli menší množství různých drog. Policisté při akci také uložili 35 pokut a oznámili dva přestupky.  

por. Bc. Jan Daněk – 5. 9. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem