Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policejní akce „Migrace“

KARLOVARSKÝ KRAJ – Akce byla zaměřena na odhalování nelegální migrace cizinců. 

V souvislosti se zvýšeným výskytem neoprávněně pobývajících cizinců na území České republiky a v návaznosti na v poslední době odhalené případy převozu migrantů, se na území Karlovarského kraje uskutečnila ve dnech 18. až 20. listopadu 2020 policejní akce „Migrace“.

Policisté z Odboru cizinecké policie ve spolupráci s kolegy z dopravního inspektorátu se tedy zaměřili především na odhalování nelegálního pobytu cizinců a s tím souvisejícího protiprávního jednání. Pozornost byla věnována zejména oblasti tranzitní nelegální migrace realizované za pomoci mezinárodní kamionové dopravy. Během policejní akce ale policisté kontrolovali také osobní a dodávková vozidla.

Kromě toho policisté zaměřili svou pozornosti i na odhalování padělaných a pozměněných cestovních dokladů a jiných osobních dokumentů, pátrání po vozidlech, hledaných a pohřešovaných osobách a věnovali se také kontrolám dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a ochraně veřejného pořádku a bezpečnosti.

Do akce bylo během dvou dnů zapojeno na dvě desítky policistů. Ti na stanovišti u Transmotelu ve směru z Karlových Varů na Sokolov zkontrolovali během osmi hodin 42 dopravních prostředků a 49 osob. Bylo zkontrolováno 33 nákladních automobilů, 7 dodávek či mikrobusů a ve dvou případech policisté zkontrolovali osobní vozidlo. Během této akce nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.

Při policejní akci „Migrace“ policisté využili speciální techniku. Využit byl například Heartbeat detektor, tedy přístroj, který zjistí, zda se ve vozidle neukrývá osoba, a to na základě tlukotu srdce. Pomocí tohoto přístroje bylo letos v únoru v nákladním vozidle cizí poznávací značky odhaleno 11 nelegálně převážených cizinců (psali jsme zde). Do akce bylo zapojeno také speciálně vybavené vozidlo tzv. „Schengenbus“, které je vybaveno přístroji na odhalování padělaných dokladů či listin.

V podobných kontrolních akcích budou policisté na území Karlovarského kraje pokračovat i nadále.

nprap. Jakub Kopřiva
26. 11. 2020

vytisknout  e-mailem