Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní akce Jupiter

Policisté ze čtvrtého policejního obvodu provedli od čtvrtka do soboty bezpečnostní akci. 

Od čtvrtečního rána do sobotní půlnoci provedli policisté a kriminalisté ze čtvrtého pražského policejního obvodu bezpečnostní akci, která byla zaměřena na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech, kradených věcech, na problematiku ilegální migrace osob, na trestnou činnost na úseku drog a zbraní, ale i na celkové snížení nápadu trestné činnosti.

Při těchto kontrolách se policisté zaměřili na ubytovny, bary, restaurace, večerky, ale i na objekty, kde se zdržují lidé bez domova a narkomané. Všude tam pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, ale také kontrolovali zákaz prodeje alkoholu nezletilým. V sobotu večer pak proběhla dopravně bezpečnostní akce, při které byla uzavřena Jižní spojka u Barrandovského mostu a většina sjezdů a nájezdů na tuto komunikaci až na úroveň Zahradního města. Při této dopravní akci se navíc zaměřili na kontrolu dodržování zákazu jízdy pod vlivem alkoholu nebo drog. Samozřejmě kontrolovali dodržování i ostatních ustanoveních zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Celkem se této akce zúčastnilo více než 180 policistů spolu se strážníky Městské policie, pracovníky Celní správy a Magistrátu hlavního města Prahy.

Dohromady bylo zkontrolováno 2013 osob, 1569 vozidel, 31 živnostenských provozoven, 9 ubytovacích zařízení a 6 „squatů“. Při akci bylo zjištěno celkem 5 trestných činů související s jízdou pod vlivem drog, alkoholu nebo se zákazem řízení. U jednoho cizince policisté pojali podezření, že má padělané doklady. Celkem se podařilo zjistit 181 přestupků v dopravě, z čehož jich bylo 159 řešeno pokutami v celkové výši 60 tisíc korun a 22 oznámeno správnímu orgánu. Pět řidičů se dopustilo také přestupku, protože usedli za volant pod vlivem drog nebo alkoholu a jejich protiprávní jednání policisté oznámili. Zkontrolováno bylo i 51 vozidel Taxi.

Třináct osob bylo omezeno na osobní svobodě a to převážně proto, že po nich bylo vyhlášeno pátrání, nebo se jednalo o cizince, kteří nedokázali prokázat svojí totožnost.

por. Bc. Jan Daněk – 17. 1. 2016

vytisknout  e-mailem