Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní akce Intruder

Policisté ze čtvrtého policejního obvodu provedli v pátek bezpečnostní akci. 

Od pátečního poledne do sobotního rána provedli policisté ze čtvrtého pražského policejního obvodu bezpečnostní akci, která byla zaměřena na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech, kradených věcech, ale i na celkové snížení nápadu trestné činnosti, na dodržování pravidel silničního provozu a na kontrolu zákazu podávání alkoholu nezletilým osobám.

Při těchto kontrolách se policisté zaměřili na ubytovny, bary, restaurace, ale i na objekty, kde se zdržují lidé bez domova a narkomané. Všude tam pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, ale také kontrolovali zákaz prodeje alkoholu nezletilým. V noci na sobotu pak proběhla velká dopravně bezpečnostní akce, při které byla uzavřena ulice 5. května v obou směrech. Při této dopravní akci se policisté navíc zaměřili na kontrolu dodržování zákazu jízdy pod vlivem alkoholu nebo drog. Samozřejmě kontrolovali dodržování i ostatních ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Celkem se této akce zúčastnilo téměř 100 policistů převážně ze čtvrtého policejního obvodu, kterým pomohli kolegové z pohotovostní motorizované jednotky a cizinecké policie. Na místě byli také pracovníci Celní správy.

Dohromady bylo zkontrolováno 730 osob, 551 vozidel, 9 živnostenských provozoven, 16 „squatů“ a 6 ubytovacích zařízení. Při akci byl zjištěn jeden trestný čin související s krádeží zboží v obchodě. Čtyři řidiči sedli za volant pod vlivem drog anebo alkoholu, byla vypátrána jedna hledaná osoba a zajištěno jedno vozidlo, u kterého vzniklo podezření na zásah do identifikačních znaků.  Celkem se podařilo zjistit 71 přestupků, za které policisté uložili pokuty ve výši přes dvacet tisíc korun.

por. Bc. Jan Daněk – 15. 10. 2016

vytisknout  e-mailem