Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní akce ASIA 2-23

KRAJ – V kraji proběhla další z preventivních bezpečnostních akcí cizineckých policistů. 

V průběhu druhého a třetího únorového týdne zrealizovali policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje bezpečnostní akci, zaměřenou na kontrolu provozoven a zařízení v majetku občanů s cizí státní příslušností. Jejím cílem bylo zjištění případů neoprávněného pobytu, neoprávněného zaměstnání či jiných protiprávních jednání, zejména pak ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců a trestnímu zákoníku.Asia 1.jpg

Cizinečtí policisté spolu s krajskými kynology a policisty z Odboru pořádkové policie provedli během celé policejní akce pobytové kontroly v 99 provozovnách a zkontrolovali 175 osob. Zjistili tři porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky, za které uložili pokuty v příkazním řízení ve výši 2 tisíce korun. Odhalili jednoho cizince s nelegálním pobytem v ČR a zahájili s ním správní řízení ve věci správního vyhoštění pro neoprávněný pobyt.

V průběhu následujících měsíců letošního roku budou policisté z Odboru cizinecké policie ve spolupráci s dalšími zainteresovanými složkami realizovat obdobné akce se zaměřením na nelegální zaměstnávání a pobyt cizinců na území Libereckého kraje, ale také s důrazem na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech.

27. února 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem