Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pol. prezident pokřtil v Rožnově p. R. knihu Jménem zákona!

ZLÍNSKÝ KRAJ: Oceňování policistů pokračovalo koncertem Hudby Hradní stráže a Policie ČR. 

V sobotu 4. června se v Dřevěném městečku v areálu Valašského muzea v přírodě v Rožnově p. R. uskutečnilo Slavnostní odpoledne Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

Po úvodním proslovu krajský ředitel plk. Jaromír Tkadleček s policejním prezidentem generálmajorem Tomášem Tuhým, který byl naši významným hostem, předal sedmi policistům z různých útvarů krajského ředitelství, kteří slouží 30 let a více, medaile „Za věrnost I. stupně“.

Následovalo další oceňování policistů, a to čestnými medailemi Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Necelé desítce policistů a občanských zaměstnanců medaile předal a k ocenění poblahopřál krajský ředitel a jeho náměstci plk. Jindřich Kučera a plk. Bohdan Varyš.

Během dvouhodinového programu mohly stovky diváků a pozvaných hostů dále sledovat vyhodnocení nejlepšího policisty, občanského zaměstnance, veterána a nejlepšího týmu krajského ředitelství za rok 2015. Plakety a medaile těmto oceněným předal společně s krajským ředitelem plk. Tkadlečkem zástupce Zlínského kraje radní PaedDr. Petr Navrátil. Titul policista roku získal kpt. Jaroslav Uher z odboru obecné kriminality Zlín, nejlepším občanským zaměstnancem se stala paní Jana Zmrzlíková, která pracuje na oddělení ekonomické kontroly, titulem veterán roku se pyšní Jiří Rozsypal ze skupiny služby pro zbraně a bezpečnostní materiál ve Vsetíně a nejlepším týmem roku 2015 se stalo oddělení silničního dohledu odboru služby dopravní policie ve Zlíně.

Odpolední program v překrásném přírodním amfiteátru vyvrcholil slavnostním křtem knihy „Jménem zákona!“, která provází historií a současností bezpečnostních sborů ve Zlíně. Na této knize jsme spolupracovali s Muzeem jihovýchodní Moravy, jehož ředitelem je Mgr. Pavel Hrubec, který patřil i s autorkou knihy Mgr. Kateřinou Czinegovou mezi naše vzácné hosty. Samotného křtu se ujal policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý a ředitel muzea Pavel Hrubec.

Odpolední program pokračoval vystoupením Hudby Hradní stráže a Policie ČR, která zpříjemnila asi hodinovým koncertem pod taktovkou plk. Jana Zástěry posluchačům slavnostní odpoledne.

Po celé odpoledne si pak mohli návštěvníci Dřevěného městečka prohlédnout několik moderních dopravních prostředků z vozového parku zlínského krajského ředitelství nebo měli možnost se vyfotit s četníky v dobových kostýmech u historického vozidla.

Na úspěchu celé akce se nemalou měrou podíleli i zástupci Valašského muzea v přírodě a města Rožnov p. R., za což jim děkujeme.

7. června 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem