Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pokusili se vloupat do lodních kontejnerů

Praha venkov-VÝCHOD - Podezřelé zadrželi policisté přímo při činu. 

Kriminalisté Prahy venkov-VÝCHOD obvinili tři muže ve věku 28, 34, 32 let ze zločinu krádeže vloupáním ve stádiu pokusu spáchaném ve spolupachatelství.

Ve večerních hodinách dne 14. listopadu 2020 se pokusili vloupat do lodního kontejneru v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi. Policisté je zadrželi při činu. Převezli je na policejní služebnu a po provedení všech potřebných úkonů je následující den obvinili z uvedeného zločinu. Testní stíhání je vedeno na svobodě.

Svého jednání se dopustili za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky č. 957 ze dne 30. září 2020 (publikováno ve Sbírce zákonů pod 391/2020 Sb.) v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, tedy v době extrémně škodlivého stavu, v rámci kterého je potřeba směřovat veškeré lidské zdroje právě a toliko k odstranění tohoto extrémně škodlivého stavu.

Obviněným proto hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

por. Mgr. Markéta Johnová
16.11.2020

vytisknout  e-mailem