Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pokus znásilnění

Kriminalisté třetího policejního obvodu pátrají po pachateli znásilnění. Pomůžete?  

V pondělí 20. ledna přibližně patnáct minut před třiadvacátou hodinou v Praze 8 v ulici Bínova došlo k pokusu znásilnění. Zatím neznámý pachatel zaútočil v jednom z domů na ženu, která se vracela z návštěvy. S touto ženou násilník vstoupil do domu a předstíral, že někoho hledá. Následně násilím odtáhl ženu od výtahu do mezipatra a tam jí pod pohrůžkou násilí nutil k sexu. K samotnému aktu nedošlo a pachatel následně z místa utekl.
 
Popis pachatele: muž ve věku okolo 24 let, vysoký asi 185 centimetrů, štíhlé postavy, světlé pleti, zelenomodrých očí a světlých vousů asi o délce 1 centimetru, které byly střižené od kotlety vlasů. Muž měl na hlavě kapuci a možná i čepici. Na sobě měl mikinu s kapucí tmavé barvy, černé tepláky, skejtové boty bílo zelené barvy a bundu nezjištěné barvy. Muž byl cítit zápachem po cigaretách a mluvil plynule česky bez přízvuku.
 
Kriminalisté nyní po násilníkovi pátrají a zahájili úkony trestního řízení ve věci pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění ve stádiu pokusu, za což
v případě dopadení a odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody. Kriminalisté zároveň sestavili identikit, který je výstižný z 85 procent.
 
V případě, že muže podle identikitu nebo popisu poznáváte a někoho vám připomíná, obraťte se prosím na linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk - 25. 1. 2014
Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem