Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokus vraždy v Třebechovicích p/O

KRÁLOVÉHRADECKO - Obviněná 26letá žena je ve vazbě 

Vrchní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Khk obvinil v těchto dnech ze zločinu vraždy, ukončeného ve stadiu pokusu, 26letou ženu z  Rychnovska. Tragédie se stala tento týden (dne 8. 11. 2011 v nočních hodinách) v bytě jednoho domu  v Třebechovicích pod Orebem na Královéhradecku.

Obviněné je kladeno za vinu, že po předchozí slovní hádce a pod vlivem alkoholu napadla v bytě 27letého muže, se kterým zde společně bydlela. Muže nejprve několikrát udeřila do horní části těla kovovou baterkou a kromě zhmožděnin mu přitom způsobila i tržnou ránu na hlavě. Poté odešla do kuchyně pro nůž, se kterým bodla muže do oblasti krku. I přes naléhání poškozeného, aby zavolala pomoc, toto neučinila. Těžce zraněnému muži se krátce na to podařilo utéct z bytu oknem a pomoc mu přivolali až lidé, které potkal na ulici. Jeho zranění si vyžádalo urgentní operační zákrok v nemocnici, kde je dosud hospitalizován.

 
Žena se již v minulosti dopustila násilného jednání. Pro policisty je mj. známá jako uživatelka alkoholu a drog. Ke zločinu, jehož motivem byly osobní vztahy, se přiznala. Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soud akceptoval. Pokud se prokáže její vina, hrozí ji trest odnětí svobody na 10 až 18 let.


por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
tel: 974 522 202, 602 776 729
zveřejněno: 11. 11. 2011 v 9:50

vytisknout  e-mailem