Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pokus vraždy v centru města

České Budějovice - Kriminalisté pátrají po vrahovi osmnáctiletého mladíka. Brutální čin se odehrál kolem půlnoci v noci ze středy na čtvrtek. 

Pokus vraždy osmnáctiletého mladíka v Českých Budějovicích vyšetřují krajští kriminalisté. Žádají občany o pomoc při rozplétání tohoto násilného skutku. Na tísňové lince 158 přivítají jakékoliv informace o pohybu oběti, mladíka ve věku 18 let, oblečeného do černých riflí, černé košile, černé lesklé mikiny s kapucí, tmavé šály se stříbrnými pruhy a obutého do černých kožených kotníčkových sportovních bot. V ruce nesl kabát. Napadený má tmavě hnědé vlasy, tzv. ležérní rozcuch, výška 170-175 cm a je hubené postavy.


Mladík se pohyboval kolem půlnoci ze středy na čtvrtek v okolí baru Velbloud a také v ulici U Tří lvů, a to od zdravotnického střediska k budově Českého rozhlasu. Mohl být sám, nebo s další osobou.


Mladík pak byl pravděpodobně v parku u křižovatky ulic Dukelská a U Tří lvů napaden zatím neznámým útočníkem a zraněn. Při útoku utrpěl zranění přímo jej ohrožující na životě. V současné době je hospitalizován v nemocnici. Kriminalisté útok vyšetřují jako pokus vraždy. Jakékoliv svědectví je proto důležité. Také je pro policisty důležitá jakákoliv informace vztahující se k tomuto případu.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

22. února 2012 

vytisknout  e-mailem