Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pokus vraždy - pachatel na útěku

Jihočeští kriminalisté pátrají po Aleši Novákovi (29 let) z Jindřichova Hradce, muž je podezřelý z pokusu vraždy.  

Jihočeští kriminalisté pátrají společně s jindřichohradeckými kolegy po hledaném devětadvacetiletém muži z Jindřichova Hradce, Aleši Novákovi. Muž je na útěku od nedělní noci, kdy se pokusil zavraždit svoji družku.

Fotografie muže s podrobnostmi je v databázi hledaných osob.

Hledaný muž je vysoký zhruba 175 – 180 cm, štíhlé postavy. Má velmi krátké tmavě hnědé vlasy, na spáncích vyholené pruhy. Oči má hnědé. Aktuální oblečení muže nebylo zjištěno. Na pravé ruce má muž vytetovaný nápis „Atrey“.

V neděli v noci se pokusil v bytě usmrtit svoji družku. Žena, když pochopila, že jí jde o život, tak jen v pyžamu z domu utekla. Několik dlouhých minut se pak prochladlá ukrývala co nejdál od domu na cizí zahradě. Noční mráz ji donutil opustit úkryt a tak zazvonila na nejbližší dům. Otevřeli jí a zavolali pomoc.

Policisté vyhlásili po útočníkovi ihned pátrání. Policejní hlídky objevili jeho odstavené motorové vozidlo včera kolem šesté hodiny večer za ranvejí Hradeckého letiště, odstavené v poli. Muž mohl od letiště odejít pěšky k silnici ke „Sloupu“ nebo směrem k obci Buk. Policisté při pátrání nasadili také policejní vrtulník. Rozsáhlá pátrací akce pokračuje i dnes od ranních hodin. Muž se stále může pohybovat ve městě či v okolí Jindřichova Hradce. Mohl však také někoho stopnout. Hledaný Aleš Novák pravděpodobně trpí duševní poruchou a mohl by být i nebezpečný. 
 

Jakékoliv informace k jeho pobytu či pohybu sdělte prosím ihned na linku 158. Policie děkuje za jakékoliv informace vedoucí k dopadení hledaného muže.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

18. března  2013
 

 

vytisknout  e-mailem