Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokus vraždy na Milohlídce

KRAJ – V těchto dnech jsme podali návrh na podání obžaloby na obviněného mladíka. 

V září loňského roku jsme vás informovali o pádu chlapce a dívky z ochozu Milohlídky v Jičíně. Provedeným šetřením, jsme zjistili informace, které vedly k obvinění 18letého mladíka ze zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy. Chlapce jsme obvinili v prosinci roku 2017. 

Po roční důkladné práci jsme v těchto dnech vyšetřování ukončili a podali jsme státnímu zástupci návrh na podání obžaloby. V rámci vyšetřování jsme mimo jiné úkony provedli prověrky na místě a vyšetřovací pokusy a to za využití nejmodernější techniky a dále například systém „SPHERON“ (tento je tvořen speciálním programem R2S (Return to scene) společně se sférickou kamerou Spheron, s jehož pomocí lze vytvořit kompletní digitální kriminalistickou dokumentaci místa činu

Dále jsme v rámci zmíněných úkonů použili záznamové zařízení umístěné na dronu, figuranty a specialisty zásahové jednotky. Na základě těchto úkonů, kterých se účastnili specialisté z Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR a Fakulty tělesné výchovy a sportu – Univerzity Karlovy, byl vypracován ústavní znalecký posudek z biomechaniky. Tuto událost i nadále tedy kvalifikujeme jako zvlášť závažný zločin pokus vraždy.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
5. prosince 2018, 11:00 h

Odkazy do noveho okna

Milohlídka

Milohlídka 

Detailní náhled

Milohlídka

Milohlídka 

Detailní náhled

Milohlídka

Milohlídka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem