Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokus vraždy

HRADECKO - Muži hrozí až výjimečný trest. 

V uplynulém víkendu krajští kriminalisté obvinili 42letého muže z Hradce Králové ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu, který byl spáchán v jednočinném souběhu se zločinem obecné ohrožení. Kladou mu za vinu, že v pátečních brzkých ranních hodinách (3.3.) v jednom z bytových domů v centru Hradce Králové nalil vysoce hořlavou látku na vchodové dveře bytu, které následně zapálil s úmyslem usmrtit obyvatele bytu, kteří s mužem tvořili rodinu. Byt běžně obývají tři dospělé osoby a 4 nezletilé děti. V době útoku spaly v bytě 2 dospělé osoby a dvě děti. Štěstím bylo, že požár probudil jedno z dětí, které pláčem probudilo rodiče, jimž se podařilo požár uhasit. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. 
Přivolaní hasiči zjistili, že někdo požár založil úmyslně. Na základě tohoto zjištění a dalších poznatků policisté začali pátrat po podezřelém muži, kterého našli v jeho současném bydlišti. Do tohoto bytu, který je vzdálen cca 500 m od bydliště rodiny, musela být přivolána zásahová jednotka s vyjednavačem, protože muž byl ozbrojen dvěma noži a vyhrožoval sebevraždou. Situaci se podařilo policistům zvládnout a muže, u kterého dechová zkouška ukázala přes 2,6 promile alkoholu, zadržet. 
Muž svým činem ohrozil smrtí nebo těžkou újmou na zdraví i všechny další obyvatele bytového domu.
Policisté podali podnět na uvalení vazby. Následnému návrhu státního zástupce soudce vyhověl a muže do vazby poslal. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

por. Iva Kormošová
6.3.2023, 12.20

Odkazy do noveho okna

pokus vraždy

pokus vraždy 

Detailní náhled

pokus vraždy

pokus vraždy 

Detailní náhled

pokus vraždy

pokus vraždy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem