Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pokus sebevraždy skokem z hráze rybníka

KUTNOHORSKO – Policisté zachránili lidský život. 

Ve čtvrtek 24. ledna 2019 kolem půl deváté večer se 22letý muž rozhodl ukončit svůj život skokem z hráze Podměstského rybníka v Čáslavi na zmrzlou hladinu vody. Při pádu došlo k prolomení ledu a následnému ponoření mladíka pod hladinu. Hlídka policistů pprap. Luboš Nagy a prap. Michal Janoušek z místního obvodního oddělení ihned reagovali na oznámení IOS Praha - případ v FHQ a vyjeli na místo oznámení. Po zjištění skutečností a informací od přihlížejících osob (svědků) se policista Nagy rozhodl slanit za tonoucím do vody, kterého následně držel nad hladinou až do příjezdu dalších složek IZS. Mladík byl po vytažení z vody lékařem uveden do umělého spánku a následně letecky transportován do pražské nemocnice.

Policista Nagy na místě události projevil svou osobní statečnost, kdy bez váhání se slanil do ledové vody kvůli záchraně mladého lidského života. Jeho statečný čin je příkladem nejen pro své kolegy.

Policisté byli navrženi na kázeňskou odměnu, která byla schválena vedením kutnohorské policie. Zachráněný mladík policistům upřímně poděkoval za záchranu svého života, zatím, prostřednictvím sociální sítě.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
28. ledna 2019

vytisknout  e-mailem