Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pokus o vraždu v Jablůnce

ZLÍNSKÝ KRAJ: „Spadla mi na nůž!“ 

Zlínští krajští kriminalisté mají na stole už sedmý spis s vraždou v tomto roce. Svou družku se minulý víkend pokusil zavraždit jednapadesátiletý muž ze Vsetína.
V neděli před desátou hodinou ráno se muž se svou družkou hádal na ubytovně v Jablůnce, kde oba dva žili. Slovní ataky přešly ve fyzické napadání a posléze vyvrcholily jedním zákeřným bodnutím. Muž, který si nožem krájel snídani, se ohnal po své o pět let starší družce a vší silou ji bodnul do horní části zad. Vzhledem k tomu, že byli oba dva notně opilí, na podrobnosti si nevzpomínají. Žena vůbec netuší, co se stalo. Muž nám nejprve tvrdil, že mu partnerka spadla na nůž, když ho brousil, posléze se však k činu doznal. Mimochodem po příjezdu policie nadýchal 2,9 promile.
Žena byla v ohrožení života a musela podstoupit operaci ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Utrpěla poranění hrudníku s masivním krvácením, zasaženou měla i bránici a játra. Lékařům se ji podařilo zachránit. Pomoc přišla naštěstí včas, zavolala ji na podnět pachatele dcera oběti, která s nimi bydlela v pokoji.
Policisté vraha dlouho nehledali. I tak ale museli zajistit všechny stopy, zadokladovat je a postupně vyslýchají i svědky nebo známé, kteří by mohli do případu vnést světlo. Ve všech letošních kauzách se pachatel vždy našel v okruhu známých nebo dokonce blízkých příbuzných. Kriminalisté se shodují, že tolik vražd za první dva měsíce roku jsme doposud nevyšetřovali. Vloni jsme v našem kraji řešili celkem 16 skutků (vražd i pokusů).
 
18. února 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem