Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pokus o odcizení bankomatu

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatelé najeli autem do obchodního domu 

Havlíčkobrodští kriminalisté prověřují případ vloupání do obchodního domu na ulici Tyršovo nábřeží v Ledči nad Sázavou. V pondělí 3. prosince devět minut po půl třetí v noci přijali policisté na linku 158 oznámení, že v prosklených vchodových dveřích prodejny je najeté vozidlo. Na místo ihned vyjely hlídky policie. Policisté na místě zjistili, že v prostoru vstupních dveří stojí vozidlo značky Jeep Cherokee tmavě červené barvy a v obchodu je poškozený bankomat. Osádka vozidla se na místě ani v jejím okolí nenacházela. Policisté provedli šetření a po pachatelích začali okamžitě v lokalitě pátrat. Případ převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Místo činu ohledal kriminalistický technik, který zajistil stopy. Kriminalisté na základě provedeného prověřování zjistili, že se pachatelé za pomoci motorového vozidla pokusili bankomat odcizit. Vozidlem vjeli do prostoru uzavřeného vstupu do obchodního domu a dále automobilem narazili do bankomatu, který se nachází uvnitř obchodu. Přitom došlo k poškození vozidla a to se stalo nepojízdným. Poté pachatelé z místa utekli.
Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Po pachatelích intenzivně pátrají.
Žádáme občany, kteří si vozidla v době před krádeží v Ledči nad Sázavou všimli nebo se stali svědky vloupání, aby se policistům přihlásili na tísňovou linku 158.
 
por. Bc. Jana Kroutilová
4. prosince 2012

vytisknout  e-mailem