Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pokus o obnovu šatníku nevyšel

ZLÍNSKO: Na vině byla zřejmě přemíra alkoholu. 

V pondělí krátce před jedenáctou hodinou večer odcházel z práce zaměstnanec prodejny s obuví v centru Zlína. Při odchodu si všiml rozbité výlohy prodejny, před níž sedělo několik lidí zanedbaného zevnějšku. Jedna z žen měla na rameni kabelku z této prodejny a kolem leželo několik kožených bund a dalších kusů obuvi z téhož obchodu. Neváhal a zavolal na linku tísňového volání policie.

Muži zákona před prodejnou přistihli osm osob, všechny pod vlivem alkoholu. Nejvyšší hodnota, kterou přístroj na měření množství návykové látky v dechu ukázal, byla 4,48 promile, nejnižší pak 2,27 promile. Bylo proto velmi složité, u některých až nemožné, zjistit, co se vlastně stalo a kdo je viníkem poškození výlohy prodejny a krádeže kožených bund a obuvi. Žena, která držela čerstvě odcizenou kabelku v ruce, popřela, že by výlohu rozbila ona. Škoda způsobená krádeží celkem čtyř kožených bund, sedmnácti kusů dámské obuvi a jedné kabelky činí bezmála osmadvacet tisíc korun. Poškození výlohy je vyčísleno na dvacet tisíc korun. Všechny ukradené věci policisté vrátili zpět do prodejny.

Odcizení věcí šetří policisté jako trestné činy krádež a poškození cizí věci s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody.

21. července 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem