Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pokus o dvojnásobnou vraždu v Lopeníku

ZLÍNSKÝ KRAJ: Doplněná zpráva.  

Ve středu večer se stala tragická událost v obci Lopeník na Uherskohradišťsku. Třicetiletý muž tam pobodal dva své známé, sedmatřicetiletého švagra a jeho jednašedesátiletou matku. Oba poškození utrpěli těžká zranění, se kterými je záchranná služba převezla do nemocnice. Oba byli ohroženi na životech, v současnosti má být jejich stav dle aktuálního vyjádření lékařů vážný, leč stabilizovaný.
Muž se zločinu dopustil ve středu kolem desáté hodiny večer. Se svým bývalým švagrem popíjeli alkohol, což umocnilo hádky a neshody, které mezi nimi byly. Pachatel pak v kuchyni vzal nůž s devatenácticentimetrovou čepelí a na staršího muže zaútočil. Do bitky se zapletla pachatelova bývalá tchýně, matka poškozeného, kterou pachatel bezohledně pobodal také. Oba zranění lidé se po chvíli dostali ven z domu na zahradu, kde zůstali bezmocně ležet. Pachatel šel za nimi, a když uviděl, v jakém jsou stavu, sám zavolal lékařskou pomoc.
Včera v odpoledních hodinách vrchní komisař krajského odboru služby kriminální policie a vyšetřování muže obvinil z pokusu o vraždu. Z vyšetřování vyplynulo, že pachatel se dopustil úmyslného jednání, protože vzhledem k tomu, s jakou intenzitou a četností bodal, musel vědět, že obě své oběti může zabít. V průběhu dnešního dne podáme návrh na vzetí do vazby. Ve vězení může muž skončit až na dvacet let.
 
4. ledna 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem