Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pokus dvojnásobné vraždy

OLOMOUCKÝ KRAJ - V pátek 8. září 2017 se uskutečnil tiskový brífink k tomuto zvlášť závažnému zločinu. 

Krajští kriminalisté dne 29. srpna 2017 zahájili trestní stíhání 48letého muže ze Zábřehu pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu.

Obviněný se měl dopustit protiprávního jednání v březnu tohoto roku na Šumpersku. Z dosavadního průběhu vyšetřování vyplývá, že se muž dne 16. března ve večerních hodinách dostal v rodinném domě do potyčky s jedním ze svých spolubydlících. Poté, co došlo ke vzájemnému slovnímu napadání, spolubydlící na obviněného zaútočil i fyzicky. Oba aktéři byli v době potyčky pod vlivem alkoholu. Obviněný po útoku odešel do svého pokoje, kde rozdělal oheň, počkal, až se plamen rozhoří a dům opustil, aniž by varoval ostatní spolubydlící. Z domu odešel do nedalekého restauračního zařízení, kde se svým skutkem svěřil personálu a požádal, ať někdo přivolá hasiče. To, že se v domě nacházejí dva lidé, zamlčel.

Přivolaní hasiči vynesli z domu dva muže, u nichž hrozila bezprostřední otrava oxidem uhelnatým. 62letý muž se v tuto dobu již nacházel ve stavu těžké poruchy vědomí, druhý muž komunikoval. Pokud by oba muži setrvali v hořícím domě, došlo by dle znaleckého posudku k jejich úmrtí.

Obviněnému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

por. Mgr. Libor Hejtman
8. září 2017

vytisknout  e-mailem