Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pokračování projektu „Stop drogám před školou“

PLZEŇSKÝ KRAJ - V době od 8:30 do 10:00 hodin besedovali policisté na téma drogové problematiky s asi šedesáti žáky ve věku 13 až 16 let. Kromě žáků základní školy Města Touškov se besedy zúčastnili i žáci speciálních tříd.  

Od 1. září 2014 pokračuje na území Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje realizace projektu „Stop drogám před školou“. Je zaměřený na rizikovou skupinu dospívající mládeže, orientován do okolí školských zařízení na území celého Plzeňského kraje, neboť toto prostředí bývá pro mládež nejrizikovější a věk mládeže, která má první kontakt s drogou, se snižuje. Cílem projektu je omezit první kontakt s drogou ve známém, mládeži blízkém prostředí a v neposlední řadě zvýšit právní vědomí mládeže v oblasti drogové problematiky. Praktické použití speciálně vycvičených služebních psů umožní nejefektivněji vyhledat omamné a psychotropní látky u osob v okolí škol. Výhodou, při zvyšování právního vědomí mládeže v této oblasti, bude podpora uvědomování si nelegálnosti chování přímým prožitkem hlavní projektové části represivního opatření.
Vedení základní školy Města Touškov oslovilo policisty z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, že mají zájem o realizaci zmíněného projektu. Po vzájemné dohodě včera 18. září 2014 policisté z oddělení kynologických činností a oddělení tisku a prevence základní školu ve Městě Touškově navštívili. V době od 8:30 do 10:00 hodin besedovali policisté na téma drogové problematiky s asi šedesáti žáky ve věku 13 až 16 let. Kromě žáků základní školy Města Touškov se besedy zúčastnili i žáci speciálních tříd. Beseda byla spojena s názornou ukázkou práce služebních psů specialistů na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Policisté se žáky hovořili o nebezpečí, které užívání drog s sebou přináší, o reálných účincích drog, o prvním kontaktu s drogou i o jejich následcích. Beseda spojená s projektem „Stop drogám před školou“ sklidila u všech žáků i kantorů velký úspěch.
 
por. Ivana Jelínková, DiS.
19. září 2014

vytisknout  e-mailem