Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokladní zpronevěřila zaměstnavateli peníze

HRADECKO - Prý se chtěla osamostatnit, jelikož bydlela u babičky, teď jí za zpronevěru hrozí až pět let vězení  

Hradečtí policisté včera ve středu 29. srpna 2012 ukončili ve zkráceném přípravném řízení vyšetřování případu zpronevěry peněz v jedné   z restauracích  na Smiřicku (Královéhradecku).  Z tohoto protiprávní jednání je důvodně podezřelá jedenadvacetiletá pokladní z Náchodska. Svým jednáním majiteli způsobila škodu za téměř 63 tisíc korun. Teď mladé ženě za přečin zpronevěry hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Mladá dívka pracující od loňského (2011) jara jako pokladní v samoobslužné prodejně jídel zpronevěřila svému zaměstnavateli od loňského (2011) dubna do května letošního roku (2012) téměř 63 tisíc korun.
Podle ženy si zákazník vybral stravu, kterou mu na pokladně namarkovala. Po nějaké době, která uplynula od zaplacení jídla, stornovala zákazníkovu účtenku, a to jako by se spletla. Poté si zvala finanční hotovost z kasy. Jelikož je kasa monitorována kamerou, proto si peníze brala až po ukončení směny.
Zpočátku prováděla stornování jídel jednou až dvakrát týdně. Ke konci, než její protiprávní jednání vyšlo najevo, pak téměř každý den. Na celou skutečnost se přišlo, když kuchaři chybělo ve skladu maso, které tam mělo být, neboť kasa provádí sama i pravidelný odečet skladových zásob. Při stornování se však vše vrací na sklad, proto zde byl rozdíl.

Letos (2012) v červenci policejní komisař ženě sdělil podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Na policii se k trestné činnosti doznala. Dnes již bývalá zaměstnankyně peníze použila pro svoji osobní potřebu. Prý se chtěla osamostatnit, jelikož bydlela s babičkou.

S majitelem společnosti by se chtěla domluvit na splátkovém kalendáři. Jelikož je v současné době bez práce, z dluhu nic neuhradila. Mladé ženě za její nezákonné jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

nprap. Anna Pešavová - 30. srpna 2012 (14:02)

vytisknout  e-mailem