Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pokladní zpronevěřila miliony

ZLÍN: Neuvěřitelné, žena kradla z pokladny banky. 

Tíživá finanční situace na začátku příběhu a zrekonstruovaný domek na konci. Plus obvinění ze zločinu k tomu. To je situace, kterou si momentálně prochází čtyřicetiletá žena ze Zlínska.
Žena už tři roky pracuje jako pokladní ve zlínské pobočce jedné banky. Přibližně před rokem a půl začala zúročovat svoje zkušenosti. Z pokladny měsíc co měsíc brala peníze. Začala u třiceti tisíc, a když se na její finanční machinace nepřišlo, částky zvyšovala. Odcizila několik set tisíc najednou. Celkem teď svému zaměstnavateli dluží téměř šest a půl milionu korun. Při kontrolách předkládala upravené výčetky a chybějící hotovost v pokladně maskovala fingovaným navyšováním odvodů. Její nadřízení však na trik posléze přišli a vše ohlásili zlínské krajské policii. Naši kriminalisté zadokumentovali důkazy a zahájili trestní stíhání.
„Zpronevěru finanční hotovosti nejdříve žena vysvětlovala krátkodobou půjčkou za účelem investice a rychlého zhodnocení peněz společností, kterou si našla na internetu. Tuto společnost měla zastupovat osoba vystupující pod jménem Vasil. Komunikace údajně probíhala prostřednictvím SMS zpráv. Vasilovi po několika jednáních měla všechny peníze předat,“ uvedl vedoucí odboru hospodářské kriminality zlínské krajské policie František Urbánek. Nicméně ženě pak došlo, že se lží u policie neobstojí a přestala zapírat. Přiznala, že peníze použila na rekonstrukci svého domu, na vybavení, na splátky dluhů, na zahraniční rodinné dovolené  a pro své příbuzné. O hezky vybavený domek teď ale s největší pravděpodobností přijde.
Vzhledem k vysoké škodě teď ženě za zpronevěru hrozí vězení v rozmezí pěti až deseti let.

 

19. dubna 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem