Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pokácený smrk poškodil el. vedení

VSETÍNSKO: Agresivní muž napadl technika, který řešil výpadek elektrické energie.  

Včera odpoledne vyjížděli policisté z Karolinky do Nového Hrozenkova, kde měl nějaký muž pokácet vzrostlý smrk, který při pádu poškodil elektrické vedení. Na místo se dostavil technik, který přijel řešit vypádek elektrické energie. Muž pokácející strom reagoval na otázky technika velmi agresivně, byl bezdůvodně vulgární a pracovníka dokonce i fyzicky napadl. 
 
O události se policisté z Karolinky dozvěděli od pracovníka energetického závodu. Hlídka policistů vyjela kolem druhé hodiny odpoledne na místo incidentu. Nacházeli se tam dva pánové - technik energetických závodů a další muž, kterého chtěli policisté ztotožnit. Ten však odmítl s hlídkou spolupracovat, byl agresivní a nechtěl předložit doklad totožnosti. Jelikož začal rozzlobený muž do policisty strkat, použil kolega donucovací prostředky a agresora spoutal. Ten se snažil i s poutami na rukou utéct. Zjišťováním okolností incidentu na místě se policisté dozvěděli, že muž byl velmi agresivní a vulgární i vůči pracovníkovi energetických závodů. Ten přijel na místo zjišťovat, proč byla přerušena dodávka elektřiny do několika rodinných domů. Po příjezdu uviděl, že elektrické vedení mezi dvěma sloupy je prověšeno, je utržená svorka a vytržené elektrické vodiče. Poblíž ležel na zemi pokácený strom, který nějaký muž řezal motorovou pilou. Pán, který jevil známky opilosti, se odmítal s technikem bavit, byl vůči němu vulgární a posléze do něj začal strkat a tahat ho za mikinu. Proto technik přivolal přes dispečera policii.
 
Spoutaného útočníka policisté odvezli na služebnu v Karolince, kde zjistili, že se jedná o jedenašedesátiletého muže z Nového Hrozenkova. Policisté ho vyslechli a večer ho propustili na svobodu. Je podezřelý z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a výtržnictví, s trestní sazbou do dvou let. Poškozením elektrického vedení byla škoda předběžně vyčíslena na 10 000 korun.

 

27. září 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem