Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pojídala rohlíky a chleba

NÁCHODSKO – Za půl roku z prodejny ujedla zboží za šest a půl tisíce 

rohlíkyPoněkud svérázně přistoupila ke svěřenému zboží novopečená prodavačka v Náchodě. Od září 2011, kdy  nastoupila do zaměstnání,  až do února 2012 pravidelně ujídala z produktů na prodejně. Ke svačince si dávala pochoutkový salát a rohlík, navrch jako sladkou tečku koblihu.
 
Aby bylo co jíst doma, do tašky narovnala 10 rohlíků a bochník chleba. Pracovala v potravinách, takže by na tom nebylo nic divného, kdyby ovšem za produkty zaplatila. Když se po půl roce jejího působení na prodejně na bezplatné svačiny a odnesené pečivo přišlo, byla sama prodavačka velice překvapená, jakou částku že to vlastně za půl roku neoprávněně projedla.
 
Hodnotu zboží odneseného domů, vyčíslila kontrola na 3.000 korun a věci snědené přímo na krámě stály ještě o pětistovku víc, tedy 3.500 korun, dohromady tedy zaměstnavateli snědla zboží za 6.500 korun.
 
Na základě získaných důkazů policie s prodavačkou ve středu 21. března 2012 zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin zpronevěry s možným až dvouletým trestem odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
23. března 2012 v 10:45

 

vytisknout  e-mailem