Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pohyboval se v kempu tiše

NÁCHODSKO – Na ryby ale rozhodně nešel. 

Auto PČRIlustrační foto/Policie ČRPo takovém návštěvníkovi kempu nikdo netouží. Policisté z obvodního oddělení v Červeném Kostelci pátrají po pachateli krádeže peněz a mobilního telefonu v nedalekém autokempu.

V noci ze středy 13. na čtvrtek 14. 6. 2018 neznámý zloděj využil rybářova spánku v otevřeném stanovém přístřešku u vody a odcizil mu ze stolku u hlavy zánovní mobilní telefon v hodnotě bezmála 17.000 korun. Dalším dvěma ubytovaným ve stanech v kempu pak z peněženek vybral peníze v částkách 1.000 a 3.000 korun. Osobní doklady ani  léky, či jiné cennosti, jej, naštěstí pro okradené, nezajímaly. Ale i tak  policie sečetla celkovou způsobenou škodu na 20.000 korun. Po pachateli, kterému v případě dopadení za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, nyní policisté pátrají.

V souvislosti se začínající rekreační sezónou opět upozorňujeme na základní bezpečností zásady, týkající se pobytu v rekreačních ubytovacích zařízeních. Při pobývání v kempech, ať už v chatkách či ve stanech. je důležité si své osobní věci a cennosti dobře hlídat a neponechávat je bez dozoru či na snadno přístupných místech. Je nutné pamatovat také na to, že stan poskytuje před zloději pouze malou ochranu, a své cenné věci uschovat co nejblíž těla. V některých kempech bývají k dispozici také trezory, kam lze cenné věci na noc nebo na dobu nepřítomnosti v kempu bezpečně odložit. Nedávejte zlodějům příležitost!

por. Mgr. Eva Prachařová
15.6. 2018 v 15.30

vytisknout  e-mailem