Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pohřešovaný muž trpí bipolární poruchou - aktualizace

V současné chvíli je důvodná obava, že by mohl být nebezpečný sobě i svému okolí. 

Kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešovaném muži, který trpí bipolární poruchou.    

Osmapadesátiletý muž byl naposledy viděn v pondělí 6. dubna v budově Úřadu městské části v Praze 4, kde mluvil se svou opatrovnicí. Na základě dalšího šetření policisté zjistili, že se pohřešovaný včera pohyboval v místě svého trvalého bydliště v ulici Čestmírova v Praze 4, kde měl mít konflikt s nájemníky. Od té doby jej nikdo neviděl. Muž trpí bipolární poruchou a v současné době se mu jeho zdravotní stav zhoršil. Musí užívat léky, což s největší pravděpodobností nečiní.

V současné chvíli je důvodná obava, že by mohl být nebezpečný sobě i svému okolí. Vzhledem k anamnéze doporučuje ošetřující psychiatrička hospitalizaci pohřešovaného v psychiatrické léčebně.

Popis:

Muž je přibližně 196 cm vysoké a mohutné postavy (cca 100 kg).  Má krátké hnědé prošedivělé vlasy přes uši, čelní pleš, krátké vousy (strniště) a šedozelené oči. Naposledy měl na sobě tmavou zimní šusťákovou bundu a seprané džíny. Pohřešovaný má výrazně klátivou chůzi (medvědí chůze), zanedbaný chrup a viditelně chybějící zuby zejména na spodní čelisti.

Jakékoliv informace o jeho pohybu, či místě, kde by se mohl nacházet, prosím neprodleně předejte policistům na linku 158.

kpt. Eva Kropáčová
8.4.2020

Aktualizace: Muž byl vypátrán hlídkou policie na Karlově náměstí v Praze. Děkujeme za spolupráci!

kpt. Jan Daněk - 15. 4. 2020

vytisknout  e-mailem