Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pohřešovaný byl nalezen mrtvý

TEPLICE - Pátrání se smutným koncem; Padla dvě obvinění z krádeže... 

Pohřešovaný muž byl nalezen mrtvý

     Pátrání se smutným koncem ukončili v uplynulých dnech tepličtí kriminalisté. Začátkem ledna bylo vyhlášeno pátrání po 61letém bezdomovci, který přebýval v lesním srubu v katastru obce Dubí. Pohřešování oznámili zaměstnanci restaurace, kam se chodil muž stravovat poté, co se od Vánočních svátků neobjevil. Pozornost policisté a záchranáři horské služby zaměřili především na okolní lesy, kde byla silná sněhová pokrývka a značně neprůchodný terén, přes značné úsilí se však nedařilo pohřešovaného vypátrat. Minulý týden po značném oteplení objevila náhodná chodkyně v lesním porostu nad Dubím mrtvolu muže, v němž byl později ustanoven pohřešovaný Ctibor Šimon.  Při nařízené soudní pitvě bylo vyloučeno cizí zavinění, pravděpodobnou příčinou smrti bylo srdeční selhání.

 

Padla dvě obvinění z krádeže

     Policisté objasnili případ vloupání do restaurace v Teplicích, ke kterému došlo v polovině listopadu loňského roku. Majitel tehdy oznámil, že mu neznámý pachatel z provozovny odcizil peněženku s finanční hotovostí a kasičku s dalšími penězi. Celková škoda byla vyčíslena na 14 tisíc korun. Z přečinu krádeže byli nyní obviněni dva muži ve věku 26 let, vzhledem k jejich trestní minulosti jim hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Pokus vloupání mu nevyšel

     Neúspěchem skončil pokus 42letého zloděje, který se v Teplicích pokusil vloupat do osobního vozidla. Kolem desáté hodiny večer se pokusil za pomoci kapesního nože vloupat do zaparkovaného Renaultu. Do auta se mu však vniknout nepodařilo, navíc ho při jeho jednání sledoval svědek, který přivolal strážníky městské policie. Ti lapku nedaleko místa činu zadrželi a předali policistům, kteří muži sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu. Za ten ho může poslat soudce až na dva roky do vězení.

 

 

Teplice, 25. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek

tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice

tel. č. 974 439 208

email: pistp@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem