Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pohřešovanou ženu vypátrali policisté hodinu od přijetí oznámení

JABLONECKO – V noci na dnešek policisté pátrali po pohřešované ženě z Jablonce nad Nisou. Nalezli ji v pořádku ve Smržovce. 

V noci na dnešek patnáct minut po třiadvacáté hodině policisté na lince 158 přijali oznámení o pohřešování padesátileté ženě z Jablonce nad Nisou. Její pohřešování jim oznámil její syn, který uvedl, že jeho matka odešla ten den večer v půl deváté na procházku, ze které se dosud nevrátila. Dále policistům sdělil, že jeho matka v týž den byla propuštěna z dlouhodobé hospitalizace v léčebném zařízení a její oblíbená místa, která ráda navštěvuje, jsou ve městě Smržovka. Syn se snažil matce dovolat, na což vůbec nereagovala. Ani v okruhu rodiny nezjistil žádné poznatky k jejímu pohybu či výskytu.

Několik policejních hlídek začalo okamžitě po pohřešované ženě intenzivně pátrat a právě se zaměřením nejen na Jablonec, ale především na cesty vedoucí do Smržovky a Smržovku samotnou. Nakonec byla krátce před půl jednou hodinou úspěšná policejní hlídka z Obvodního oddělení Mšeno. Pohřešovanou ženu podle odpovídajícího popisu, který uvedl její syn při oznámení, nalezla skutečně ve Smržovce, a to v ulici Rooseveltova.  Na místo přivolali i posádku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, která ženu prohlédla, vyšetřila a zkonstatovala, že po zdravotní stránce je naštěstí v pořádku.

Je velmi dobře, že se policistům ve velmi krátké době podařilo pohřešovanou padesátiletou ženu v pořádku vypátrat a tím samozřejmě ochránit v těchto zatím ještě chladných nocích její zdraví a třeba i život.


21. 4. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje
 

vytisknout  e-mailem