Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pohřešovanou slovenskou dívku našli v Karolince

VSETÍNSKO: Spolupráce českých a slovenských kolegů je na dobré úrovni.  

Včera odpoledne požádali policisté ze Slovenska o spolupráci české kolegy. Šlo o pátrání po pohřešované nezletilé dívce.
 
Včera kolem páté hodiny odpoledne se obrátil telefonicky na policisty na obvodním oddělení v Karolince kriminalista ze Žiliny, jenž má na starosti pátrání po osobách, s žádostí o pomoc při hledání nezletilé dívky, která by se mohla zdržovat někde v okolí Karolinky. Policisté zjistili popis dívky a vyjeli neprodleně do terénu po dívce pátrat. Netrvalo dlouho a našli ji na autobusové zastávce, byla promrzlá, ale jinak v pořádku. Čtrnáctiletá dívka kolegům řekla, že se vydala navštívit svého otce, který bydlí v Čechách. Z domu odešla už ve středu ráno, nikomu o návštěvě otce neřekla, dokonce ani on nevěděl, že ho jede dcera navštívit. Matka ji začala doma hledat až ve čtvrtek odpoledne. V ten den ráno se totiž vrátila domů z práce po 24hodinové službě, myslela si, že je dívka ve škole, ale když nepřišla odpoledne domů, začala ji hledat a zmizení oznámila na policii. Dívka policistům řekla, že z domu jela autobusem, pak ale šla kus pěšky, až přišla na autobusovou zastávku v Karolince, části Bzové, kde strávila celou noc. Kolegové ji odvezli na policejní služebnu, vyrozuměli slovenské kriminalisty, kteří kontaktovali matku nezletilé dívky. Šťastná matka si pro dívku včera v osm hodin večer přijela a odvezla si ji domů.
 
Spolupráce českých a slovenských policistů funguje na velmi dobré úrovni. Několikrát do roka probíhají u nás i na Slovensku společné hlídky policistů. V našem okrese se mohou občané setkat s hlídkami policistů, které tvoří příslušníci Policie ČR a Slovenska v okolí Horní Lidče a Karolinky. Výkon společných hlídek slouží zejména k ochraně veřejného pořádku a předcházení a boji proti trestné činnosti. Mezi úkoly hlídek patří mimo jiné výměna poznatků a zkušeností ze služby, což policisté obou zemí hodnotí jako velmi přínosné a pozitivní pro výkon služby. 
 
 
 
10. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem