Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pohřešovanou matku od dětí vyčmuchal pes COUDY

ZLÍNSKO: Další úspěch zlínských psovodů.  

V sobotu před desátou hodinou dopoledne se na operačním středisku rozezněl telefon. Ve sluchátku bylo slyšet uplakaný zoufalý ženský hlas. Policistům žena trhaně a přerušovaně řekla, jak se jmenuje, že má dvě děti a je někde v lese u sídliště, poté položila sluchátko.

Začala blesková práce, při níž rozhoduje každá minuta. Policisté nevěděli, kdo přesně volal, odkud, nevěděli, zda si žena chce ublížit, zda má s sebou děti…Operační důstojník nejdříve vyslal podle jména ženy hlídku na její adresu. Zároveň požádal policejního vyjednavače, aby s ní zkusil navázat spojení. Podle lokalizace mobilního telefonu policisté zjistili, že by mohla být někde v lese nad Jižními Svahy, kam poslal další policejní hlídku. Mezitím ještě stačil požádat o spolupráci policejního psovoda, který po ženě začal pátrat v lese. Policejnímu vyjednavači se podařilo navázat spojení a komunikaci s dezorientovanou ženou, nicméně stále nevěděl, kde přesně se nachází. Hlídka, která po ženě pátrala v místě jejího bydliště, zjistila, že děti u sebe nemá, hlídala je její rodina. Ta také policistům poskytla fotku zoufalé mladé ženy. Po hodině policisté i přes veškerou snahu a nasazení pořád nevěděli, kde žena je, nicméně stále s ní vyjednavač mluvil po telefonu. Změnili tedy místo pátrání a posunuli se dál do jiného lesa. Tady teprve po další hodině slavili úspěch. Ženu vyčmuchal před dvanáctou hodinou uprostřed lesa, mimo jakoukoliv cestu, policejní pes Coudy, který by si za svoje pracovní úspěchy zcela jistě zasloužil medaili.

Sedmadvacetiletá mladá žena byla ve velmi špatném psychickém stavu. Policistům řekla, že celou noc předtím požívala alkohol, ještě nadýchala 1,1 promile. Přivolaná lékařka rozhodla o jejím umístění v psychiatrické léčebně v Kroměříži.


13. října 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem