Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pohřešovanou dívku policisté spatřili v záblesku světlometů

JABLONECKO – Tanvaldským policistům se podařilo vypátrat nezletilou dívku, která odešla z domova a opakovaně vyhrožovala sebepoškozením. 

V lednu jednoho dne odpoledne kolem šestnácté hodiny policisté na lince 158 přijali oznámení o pohřešování třináctileté dívky, která v okrese Jablonec nad Nisou odešla z domova, užívá důležité léky a opakovaně vyhrožovala tím, že si sama ublíží.  V tom okamžiku začalo rozsáhlé pátrání – v terénu, prověrky v rodině, u kamarádů a prověřovala se řada dalších kontaktů. Na místo, kde by se mohla pohřešovaná dívka nacházet, se sjely všechny dostupné policejní hlídky, hasiči a povolali jsme také vrtulník Letecké služby PČR.

prap. Jiří Habr a prap. Martin Fišeraprap. Jiří Habr a prap. Martin Fišera
Již za úplné tmy policejní hlídky propátrávaly určené sektory v terénu, které byly vytipovány na základě získaných poznatků k případnému výskytu či pohybu pohřešované dívky. Mezi nasazenými hlídkami byli i policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě – praporčík Jiří Habr a praporčík Martin Fišera. Když se tito policisté s vozidlem vraceli z jednoho propátraného sektoru, spatřili v louce u kostelíku dívku odpovídající popisu pohřešované. Byl to vteřinový záblesk světlometu jejich jedoucího vozidla, díky kterému se v tomto okamžiku policisté dívky v úplně tmě všimli. Bylo to hodinu a půl od oznámení jejího pohřešování, kdy mohla být rozsáhlá pátrací akce ukončena a samozřejmě mohl být odvolán i policejní vrtulník.

Policistům se podařilo nalezenou nezraněnou dívku uklidnit a následně předat do péče posádky Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Je moc dobře, že praporčíci Jiří Habr a Martin Fišera byli v daném okamžiku opravdu hodně pozorní a dívky v naprosté tmě u kostelíku v louce kus od silnice se všimli. Skvělá práce a pohotový přístup!


7. 2. 2024
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

prap. Jiří Habr, prap. Martin Fišera

prap. Jiří Habr, prap. Martin Fišera 

Detailní náhled

prap. Jiří Habr, prap. Martin Fišera

prap. Jiří Habr, prap. Martin Fišera 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem